Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Подлютено прясно зеле с месо

Подлютено прясно зеле с месо

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3732k1
Подлютено прясно зеле с месо
Снимка: Лидия - Гери
1 / 2
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 2 бр. малки зелки, около 2 кг
  • свинско месо - 500 г
  • домати - 2 - 3 бр. малки
  • олио
  • червен пипер - лют
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и нарязва на парчета. Месото се нарязва на парчета и се запържва от всички страни в мазнината.

След това се изважда, прибира се на топло и в същата мазнина се запържва зелето. Когато зелето омекне, добавят се нарязаните на дребно домати и запърженото месо.

Ястието се подправя с лютия червен пипер, черен пипер и сол.

Налива се малко вода и се вари в тенджера под налягане около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Често го правя, но ми допада повече с кисело зеле! По-вкусно е!
04.05.2016 12:36