Начин на приготвяне
Почиствам зелката от първите листа. Разрязвам на две зелката по средата. Махам кочана. Режа зелето на тънки ивички. Посолявам си леко зелето. Понамачквам зелето, след като го нарежа и го слагаме в купа.
Обелвам си доматите и ги режа на много ситно. Почиствам си моркова и го настъргвам на ситното ренде. Магданоза го нарязвам на много ситно. Почиствам си лука и го нарязвам също на ситно.
Нарязвам си месото на порции и го измивам добре. Сипвам олио в тенджера и го сгорещявам. Позапържвам леко месото в олиото. Към него се прибавят лукът и морковът. Като се задушат добре се слага червеният пипер. Разбърква се.
Подправяме с черен пипер. Изсипва се зелето и пак се разбърква. Налива се около 1 ч.ч. топла вода и се оставя на слаб огън, като от време на време се разбърква. Ако е нужно по време на готвенето се слага още малко вода.
Доматите се прибавят към ястието когато е почти готово. Разбъркваме леко и готвим на слаб огън. Към края се добавя и нарязаният магданоз. Вече готово зелето с месо го сервираме в чинии.