Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена ципура с домати и картофи

Печена ципура с домати и картофи

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Печена ципура с домати и картофи2 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Това е нашата рецепта за ципура и докато не открием някоя поне толкова вкусна, колкото тази, само по нея ще си я приготвяме!"

Необходими Продукти

  • ципура - 800 - 900 г
  • картофи - 500 г
  • лимони - на кръгчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз
  • мащерка
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нарязват на половини, подреждат се на един пласт с отрязаната страна нагоре, поръсват се със сол, захар, черен пипер и зехтин. Пекат се около 30-40 минути докато омекнат и покафенеят.

Картофите се нарязват на кубчета и се бланшират за 4-5 минути. Керамична тава се намазва със зехтин, подреждат се картофите с лимоновите резени върху тях, добавят се дафиновият лист, мащерката и босилекът.

Подправят се със сол, пипер и останалия зехтин. Поставя се почистената и подправена риба, в която се слагат клонки магданоз и резен лимон. Поръсва се със зехтин и виното.

Отгоре се слагат резени лимон и 1-2 клонки мащерка. Около рибата се подреждат доматите върху листа от босилек. Пече се около 30 минути или докато месото се отделя лесно от костта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: