Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре рибата. Осоляваме хубаво рибата отвътре и отвън. Настъргваме скилидките чесън и ги слагаме в рибата заедно с дафиновия лист и малко ситно нарязан копър.
Изсипваме сметаната в дълбок съд, като към нея прибавим сол, пипер и ситно нарязан копър. Разбъркваме и оставяме настрани.
Обелваме картофите и ги нарязваме на колелца с дебелина около 1 см. Намазваме си тавичката обилно с олио и редим картофите на дъното.
Изсипваме сметаната и слагаме рибата отгоре. Мажем и рибата с олио и слагаме 2-3 кръгчета от картофите върху рибата.
Завиваме тавата с алуминиево фолио и я слагаме да се пече в предварително загрята фурна за 25 минути на 200 градуса.
След това махаме фолиото и продължаваме да я печем още 20 минути, но вече на 225 градуса.