Бяла салата

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Бяла салата2 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"И за да спазим традициите - бялата салата задължително поднесете с червено вино!"

Необходими Продукти

  • бяла ряпа - 2 бр.
  • черна ряпа - 1 бр.
  • червена ряпа - 1 бр.
  • алабаш - 2 бр.
  • ябълки - 2 - 3 бр. кисели
  • зехтин
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти включително и ябълките се обелват и настъргват на средно ренде.

Сипват се в дълбока купа и се посоляват. С ръка са разбърква всичко като леко се притрива.

Идеята е всички продукти да се размесят хубаво. Престояват така около 10 минути да се пуснат соковете.

Накрая се поливат със зехтин и оцет, и отново се разбърква. Салатата се сервира със студена ракийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: