Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата с киноа и бяла риба

Салата с киноа и бяла риба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с киноа и бяла риба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Салатите отдавна не са това, което бяха, защото нови и свежи идеи дебнат отвсякъде"

Необходими Продукти

  • киноа - 40 г
  • бяла риба - 1 филе пангасиус, без кожа и кости
  • айсберг - 1/4 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сушени домати - 25 г мариновани, хидратирани
  • орехи - 25 г
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
  • зехтин - около 5 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се сварява според указанията на пакета, отцежда се и се оставя да изстине. Може да се разбърка с малко зехтин, за да не слепват зрънцата.

Почистеното от кожа и кости филе от бяла риба се пошира във вряща подсолена вода и също се оставя да изстине.

Айсбергът се нарязва на ленти, а моркова се настъргва. Сушените домати и орехите се накълцват на парченца и всичко се смесва в купа.

Приготвя се дресинг от зехтина, лимоновия сок, меда и сол на вкус.

В купата при зеленчуците и орехите се сипва киноата и накъсани парченца от половината рибно филе. Слага се дресингът и се обърква добре.

Салатата се прехвърля в плато за сервиране и отгоре се полагат големи парчета от другата половина пангасиус.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: