Начин на приготвяне
В купа разбъркваме около 200 мл от млякото /хладко/ с маята и към него добавяме 1 с.л. захар, за да подсилим закваската. Към тази смес слагаме 3-4 л. брашно, без да разбъркваме.
Оставяме на топло място за около 15 мин.
Пресявам около 2 ч.ч. брашно, добавям содата, ванилията и солта. Правим кладенче и в него сипваме млякото и закваската. Най-накрая изсипваме предварително разбитите яйца.
Ако има нужда от още брашно добавяме, така че да получим гъста каша. Оставяме да втаса на топло място за около 30 минути в дълбок съд докато удвои обема си.
Печем на сач или в тиган, мажем всяка катма с масло.
Гарнирам с ароматен мед от магарешки бодил.
Сладките катми с мед са готови.