Начин на приготвяне
Първо, слагаме сухите съставки в отделна купа и разбъркваме добре.
В друга купа слагаме мекото масло и захарта, разбъркваме с миксера и прибавяме яйцето и меда.
Продължаваме да бъркаме с миксера, като си прибавяме от сухата смес. Когато вече не може да бъркаме с миксера, почваме да месим на ръка.
Оставяме тестото за почине за 15 мин в хладилника и през това време включваме фурната да загрее на 180 °C вентилатор.
Като тестото е отпочинало, правим малки топчета от него и ги слагаме в тава с хартия за печене (може да ги овалвате в захар).
Трябва да има разстояние между домашните джинджифилови сладки. Това е, за да не се залепят бисквитките с джинджифил.
Печем за 10 мин до златиста коричка.
Колкото и да е трудно, след като извадите от фурната джинджифиловите сладки с мед и масло, изчакайте 5 мин, преди да ги местите в друг съд, защото могат да се залепят.