Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Джинджифилови сладки с мед и масло

Джинджифилови сладки с мед и масло

Джинджифилови сладки с мед и масло
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Колкото и да е трудно, след като извадите от фурната джинджифиловите сладки с мед и масло, изчакайте 5 мин, преди да ги местите в друг съд"

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г меко
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. на прах
  • канела - 1 с.л. на прах
  • ванилия
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, слагаме сухите съставки в отделна купа и разбъркваме добре.

В друга купа слагаме мекото масло и захарта, разбъркваме с миксера и прибавяме яйцето и меда.

Продължаваме да бъркаме с миксера, като си прибавяме от сухата смес. Когато вече не може да бъркаме с миксера, почваме да месим на ръка.

Оставяме тестото за почине за 15 мин в хладилника и през това време включваме фурната да загрее на 180 °C вентилатор.

Като тестото е отпочинало, правим малки топчета от него и ги слагаме в тава с хартия за печене (може да ги овалвате в захар).

Трябва да има разстояние между домашните джинджифилови сладки. Това е, за да не се залепят бисквитките с джинджифил.

Печем за 10 мин до златиста коричка.

Колкото и да е трудно, след като извадите от фурната джинджифиловите сладки с мед и масло, изчакайте 5 мин, преди да ги местите в друг съд, защото могат да се залепят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: