Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пълнозърнести Сладки с Мед

Пълнозърнести Сладки с Мед

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Пълнозърнести Сладки с Мед
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
4
"Първо ни черпят с божествено вкусни пълнозърнести сладки с мед, после ни забраняват да ги изядем всичките - честно ли е според вас"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 2 ч.ч. /200 мл/
  • яйца - 2 бр. М
  • сол хималайска - 2 - 3 щипки
  • бакпулвер - 5 г
  • мед - 5 с.л
  • масло - 50 - 60 г
  • ванилена захар - 1пакетче
  • бадеми - 1 шепа филирани
  • шоколадови капки - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва меко тесто.

Бадемите и шоколадовите капки се поставят последни.

Тестото се покрива с кърпа и се поставя в хладилника за 30-40 минути.

След това от него се правят топки с големината на орех. Ако тестото ви започне да лепне, слагайте на дланта си малко от брашното и правете топчетата.

В тава от фурната, на която сте поставили хартия за печене, редете топчета на разстояние, за да не се слепват при печенето.

В загрята фурна на 180°C поставете тавата и печете сладките около 7-8 минути.

По желание топли ги поръсете с пудра захар.

Пълнозърнестите Сладки с Мед са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: