Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мед от магарешки бодил

Мед от магарешки бодил

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Мед от магарешки бодил
Снимка: Sevdalina Irikova
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
"Здраве в бурканче - това е нашето предложение за днес"

Необходими Продукти

  • магарешки бодил - 260 цвята
  • вода - 4 литра филтрирана
  • кафява захар - 2 кг.
  • лимонтузу - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цветовете магарешки бодил се измиват и накисват във водата /можете да приготвите дозата наполовина- 130 бр. в 2 литра/.

За 20 мин. се кипват на силен огън, после съдът се отстранява. Така престояват едно денонощие на хладно.

На следващия ден се вари на бавен огън , докато течността остане наполовина - 2 литра. Прибавя се захарта, за предпочитане кафява и се сгъстява медът.

Трябва да оставя следа върху лъжицата. Накрая се добавя лимонтузуто.

Докато е още горещо, се затваря се в сухи буркани, които се обръщат за капачката. А може и да се стерилизира по желание 5 минути от завирането.

Медът от магарешки бодил е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: