Начин на приготвяне
Наберете цветове от бял бъз от чист район.
Ако цветовете са по-малки, увеличете с няколко броя количеството.
Аз предпочитам да не ги мия, защото ще се отмие прашецът, който се съдържа в цветовете.
Рецептата е за буркан с вместимост 3 литра.
На дъното на бъркана сложете меда и кафявата захар. Количеството на подсладителя може да варира според предпочитанията ви.
Измийте много добре лимоните и портокала.
Нарежете ги на парчета и добавете в буркана.
Прибавете и цветовете от белия бъз и долейте с изворна вода.
Разбъркайте и поставете буркана с лимонадата в хладилник за 24 часа.
Периодично изваждайте и разбърквайте сока от бъз, за да се разтопят меда и захарта и да се смесят ароматите.
На следващия ден прецедете и се насладете на вкусна, полезна и здравословна бъзонада с мед, поднесена с кубчета лед и резен лимон и портокал.
Съхранявайте в хладилник до 3-4 дни.