Начин на приготвяне
Измиваме ориза и го сваряваме с 1 ч.ч. вода, докато оризът поеме водата.
В отделен съд запържваме нарязания лук, дръжките на магданоза и 1/2 от каймата, докато водата се изпари. След това добавяме и останалата кайма и разбъркваме добре.
След това добавяме и магданоза, нарязан на ситно, солта, черния пипер, канелата и 1 яйце и разбъркваме. Накрая добавяме ориза (за да не набъбне) и отново разбъркваме.
От сместа оформяме овални кюфтета с големината на яйце. Първо овалваме в галета, след това в яйце.
Това се повтаря с всички кюфтета. Останалата част от яйцата изливаме върху кюфтетата и ги изпържваме в сгорещено олио.
Кюфтетата Кадън буду са готови.