Агнешки кюфтета

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Агнешки кюфтета
Снимка: Maria Petrova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не е кулинарен мит, а самата истина - агнешките кюфтета са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г смляно на кайма
  • лук - 1 глава настъргана
  • жълтъци - 2 бр.
  • картофи - 1бр. сварен
  • чесън - 1 - 2 смачкани скилидки
  • мента - няколко свежи листенца
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата, лукът, жълтъците, картофът, чесънът, ментата и солта се замесват на хомогенна смес.

Оформят се с ръка топки и се пържат кюфтетата в силно нагорещено олио до готовност.

Изсушават се с кухненска хартия и се сервират топли.

Агнешките кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: