Начин на приготвяне
Почистваме лука, като не го режем отгоре. Слагаме го във вряща вода за около 3 мин. Изваждаме и охлаждаме.
След това разрязваме отгоре, така че да стане като капак и изчистваме вътрешността с лъжица като гледаме поне 2 слоя от него да останат.
Гъбите измиваме и нарязваме на ситно, слагаме ги да се пържат в малко мазнина, като към тях прибавим и вътрешната част на лука, нарязваме на ситно.
Също прибавяме и черен пипер и сол на вкус. Пържим най-много 3 минути.
Наденицата също нарязваме на ситно и я слагаме в малко мазнина, за да се запържи и пълним главите лук със сместа.
Най-отгоре слагаме по една лъжица сметана и редим главите пълнен лук в намаслена тава.
Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
Като са готови, ги поръсваме със ситно нарязаният магданоз, захлупваме с капачето и сервираме.
Пълненият лук с наденица и гъби е готов.