Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Полупълнозърнеста пица с форма на кифлички

Полупълнозърнеста пица с форма на кифлички

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Полупълнозърнеста пица с форма на кифлички
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Гениално - завиваш пицата на кифлички, за да си хапнаш по-лесно"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. (200 г) бяло
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • маково семе - шепа
  • сусам - шепа
  • мая - 1 пакетче на Йоткер
  • зехтин - 4 с.л. ароматен /в шише съм прибавила клонки пресен риган и 2 - 3 скилидки чесън/
  • риган - сух
  • вода - 250 мл хладка
  • кетчуп - за намазване /дом. пюре/
  • царевица
  • маслини - нарязани
  • шунка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме сухите съставки - брашната, солта, семената, чесъна на прах, ригана.

Прибавяме зехтина, разтворената и шупнала мая, към която сме добавили захар.

Замесваме средно твърдо тесто, ако е необходимо добавяме още от бялото брашно.

Оформям кръг, който режа на триъгълници. Намазвам ги с доматения кетчуп, в края подреждам шунка, царевица и маслини.

Навивам като кифлички и оставям за около 30 мин. да втасат.

Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 45 мин.

Гарнирам с майонезено-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: