Начин на приготвяне
Пресявам брашната, към които прибавям сухите съставки - солта, семената, подправките.
Добавям активиралата се мая и зехтина. Замесваме средно твърдо тесто, ако е необходимо, добавяме още от бялото брашно.
Разточваме кръг от тестото, отговарящ на размерите на тавата.
Подреждам плънката върху доматеното пюре, което намазвам първо.
Изпичам в умерена фурна, като 5 минути преди да я извадя, настъргвам кашкавал.
Гарнирам с майонезено-чесновият сос.
За него първо разбивам майонезата и обърквам с кисело мляко и чесън.
*За ароматния зехтин в шише със зехтин прибавям клонки пресен риган и 2-3 скилидки чесън. Тази билкова смес използвам за пици, брускети и гризини през зимата.