Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с майонеза

Хумус с майонеза

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Хумус с майонеза2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Опитайте от нашия нахут с майонеза, да видите, че е най-вкусният нахут, който може да съществува"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сусамово масло - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • майонеза - 4 с.л.
  • маслини
  • магданоз - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме нахута и го накисваме във вода да престои цяла нощ. След това я сваряваме и смиламе на пюре.

Слагаме го в подходящ съд и го овкусяваме със смления чесън, солта и черния пипер.

Бавно добавяме и олиото и лимоновия сок и разбъркваме добре. Накрая добавяме майонезата и отново разбъркваме.

Украсяваме хумуса с маслини и листа от магданоз.

Хумусът с майонеза е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: