Питка Роза с готово тесто и сирене

Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЕксперт455122096
31/01/2017
"Толкова вкусна и красива, че никоя няма да повярва, че е с готово тесто Опитайте и споделете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 209
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • тесто - 1 кг готово
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.+ 1 жълтък
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавам сиренето и добавям към него 2 яйца. Разбърквам добре. Разделям тестото на 17 части и ги оформям на топчета. Вземам топче и оформям на кръг с точилка.

От едната страна поставям вече готовата смес от яйца и сирене, а от другата го захлупваме. По края го минаваме с вилица. Така се правят 16 топчета.

Последното, след като го разточа, му правя разрези на четирите страни и оформям като розичка. Вземам тавичка и започвам да ги подреждам, като всяко едно поставям в малко легнало положение.

След като е вече подредена питката, я намазвам с жълтъка на яйцето. Оставям я да втаса около 20 мин. Пека я в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 40-45минути.

След като я извадя я поръсвам с малко водичка и я завивам с кърпа, за да постои 10-20 минути.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стела
Стела
30.03.2017 14:14
Аз по същия начин правя пенерлия
1
0