Начин на приготвяне
Пресейте брашното три пъти и след като активирате маята замесете средно твърдо тесто. Намажете с олио, покрийте и оставете да втаса. Тестото разделете на 4 части, от едната част разточете кора, намажете с олио и навийте на руло.
Нарежете го на малки рулца които подредете по края на тавата. От втората част разточете 3 малки кори, които подредете една върху друга и с помощта на нож за пици отстрани ги нарежете на ленти.
Започнете да ги кръстосвате и така ще получите една плитка, която завийте в кръг, поставете я по средата на тавата, като втаса този център е красив, защото изобразява едно голямо цвете.
От 3 част тесто оформете 2 топки, като едната е за рулото, което се оформя от разточена кора, намазана с олио, а другата отново разточена елипсовидна кора, която по дължина е разрязана на лентички. Оплитате лентичките, като промушвате една под друга, тази оплетена кора сложете върху рулото.
Четвъртата част по същия начин, с готовите 2 оплетени рула завършвате питката, като поставяте на свободното място между рулцата и центъра.
От крайчетата тесто, които са останали, омесете и разточете кора, изрежете кръгчета, подредете ги като застъпвате и навиете, за да получите една хубава красива роза.
Поставете я по средата, оставете питката да втаса, намажете с разбит жълтък, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 градуса на най ниско положение.