Начин на приготвяне
Натрошавам сиренето и добавям към него 2 яйца. Разбърквам добре. Разделям тестото на 17 части и ги оформям на топчета. Вземам топче и оформям на кръг с точилка.
От едната страна поставям вече готовата смес от яйца и сирене, а от другата го захлупваме. По края го минаваме с вилица. Така се правят 16 топчета.
Последното, след като го разточа, му правя разрези на четирите страни и оформям като розичка. Вземам тавичка и започвам да ги подреждам, като всяко едно поставям в малко легнало положение.
След като е вече подредена питката, я намазвам с жълтъка на яйцето. Оставям я да втаса около 20 мин. Пека я в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 40-45 минути.
След като я извадя я поръсвам с малко водичка и я завивам с кърпа, за да постои 10-20 минути.
Питката Роза с готово тесто и сирене е много вкусна.
Коментари