Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с елда и стафиди

Кекс с елда и стафиди

Кекс с елда и стафиди
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Поискахте кекс, но не класически, а нещо по-вкусно и по-различно - даваме ви го"

Необходими Продукти

  • елда - 1 купичка сварена
  • мед - 7 - 8 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • пшенични трици - около 1 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • стафиди - 1 шепа
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се темперират и се миксират в купа с меда. Добавят се постепенно триците, елдата, брашното, киселото мляко и накрая стафидите.

Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма и се пече до коричка на около 180 градуса.

По този начин се получава доста приятен вариант за консумация на варивото, което не е от обичайните за българския вкус.

Консистенцията не е като на кекс, стои по-глетава, но е приятна. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: