Шоколадова чийз торта

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Шоколадова чийз торта1 / 2
02/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12 - 14
"Наречете ни лакомници, но не можем да спрем да хапваме от тази чийз торта, просто не можем"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • грис - 2 с.л.
  • пудинг - 1 бр. шоколадов на д - р Йоткер
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • масло - 110 - 115 г краве
  • бакпулвер - 1 пак.
  • извара - 350 г
  • стафиди - 100 г
  • за крема
  • сметана - 800 г заквасена
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накисваме стафидите в гореща вода за един час. В купа разбиваме яйцата захарта, добавяме гриса, шоколадовия пудинг (суха смес), бакпулвера, прясното мляко, разтопеното масло, изварата и предварително накиснатите стафиди.

Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тортена форма. Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса около 50 минути. Проверява се дали е готов блатът с дървена клечка.

Блатът не се надига много при печене. След като изстине, го извадете от формата и с остър нож го отрежете на две хоризонтално.

За крема: Разбъркваме заквасената сметана със захарта, какаото и ванилията. В тортена чиния поставете едната част на блата, върху нея изсипете половината от крема, поставете втората част от блата и сложете останалата част от крема.

Украса по желание! Оставяме тортата да престои за една нощ в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: