Начин на приготвяне
Пресявате си брашното и бакпулвера в една купа предварително. След това в друга купа разбивате с миксер на пяна яйцето, след което прибавяте захарта и биете до побеляване и консистенцията на крем.
Когато сте готови прибавете ванилията, олиото и киселото мляко, след което отново разбъркайте за кратко до хомогенност. След това постепенно прибавете брашното до получаване на гладка и гъста смес.
В една купа с вилица си намачкайте бананите и ги прибавете към сместа, като само внимателно разбъркате с вилицата за да се смесят добре. Пуснете фурната да се загрее предварително на 180 градуса, а през това време разпределете сместа по вашите формички.
Аз ползвах тефлонова форма и хартиени чашчици. Пълнете до 3/4ти от цялата формичка, за да може да имат място, когато се надуят при печене. С моите форми мъфините ми излязоха 16 броя, но ако вашите са по-големи или по-малки, броят ще варира.
Печете банановите мъфини за около 25 минути, но все пак ги следете. Проверявайте с клечка за зъби. За по-добро изпичане ги сложете на по-долен реотан.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни пухкави мъфинчета като нашите шоколодови мъфини или тези вкусни боровинкови мъфини.
Коментари