Начин на приготвяне
Рагуфин е много вкусно предястие, което задължително се поднася горещо и с парче лимон, с което да се овкуси преди консумация, както и придружено от хрупкава препечена филийка.
Съдчетата, които аз съм използвала, са за суфле, но обикновено се поднася в огнеупорни чаени чаши с чинийка или други малки огнеупорни купички, които можете да сложите във фурната.
Рагуфин може да се приготви от всякакво месо. В случая съм използвала пилешко, но то може да бъде и свинско, и телешко. Също така съвсем не е задължително да е бяло месо. Можете да използвате остатък от която и да е част на пилето или други остатъци от варено или печено месо.
Въобще това ястие е от типа почисти хладилник. Гъбите обикновено са манатарки, но може да са и други, с които разполагате, даже и от консерва. На снимките за покриване съм използвала топено сирене.
С настърган кашкавал се получава отлично, както и с пармезан или Грано Падано.
За началото на рецептата измийте и нарежете на филийки гъбите. Задушете ги в маслото, овкусете със сол и черен пипер и добавете и пилешките гърди, нарязани на жулиени или дребни кубчета.
Задушете за кратко, добавете наситнения магданоз и разпределете в съдчетата за поднасяне. Пригответе бешамел, като запържите брашното в масло, разредите с прясното мляко и овкусите със сол, черен пипер и индийско орехче, след което го разлейте по съдчетата върху пилешкото и гъбите.
Разбийте яйцата с масло до получаване на кремообразна смес и я разпределете и нея в съдчетата. Накрая поръсете с настърганото сирене или покрийте със слайсчета (като на снимките). Сложете в загрята фурна, докато се запече и веднага поднесете.