Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Бързи гювечета с кренвирш

Бързи гювечета с кренвирш

PetiaPetia
Новак
165562
Бързи гювечета с кренвирш
Снимка: Petia
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Тези гювечета са един страхотен повод хем да изненадате всички с вкусна вечеря, хем да попрочистите хладилника"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 6 бр.
  • сирене - около 300 г
  • кашкавал - около 200 г
  • маслини - по 5 бр. на гювече
  • лютеница - 1 400 г или доматено пюре
  • доматен сок - 250 г
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато времето е малко за приготвяне на вечерята, понякога се налага да се импровизира. Така е и с тези гювечета.

Нагласям си 6-те гювечета и във всяко на дъното разпределям доматеното пюре или лютеницата. Ползвам домашно приготвена и едно такова бурканче ми стига точно за 6-те гювечета.

Върху доматеното пюре/лютеницата/ слагам маслините /в зависимост от вкуса, аз сложих по 5 маслинки във всяко/, след което разпределих и сиренето.

За всяко гювече ползвам по 1 кренвирш, като го срязвам на две и всяко от двете парчета срязвам по дължина, така че да мога да сложа парче кашкавал. Слагам върху сиренето и парчетата кренвирш.

Най-отгоре чуквам по едно яйце и самото яйце поръсвам с шарена сол. За да не се получи сухо гювечето, поливам с доматения сок.

Заедно със слагането на гювечетата във фурната я включвам на 300 градуса, като след около 20 минути намалявам на 250 градуса.

Пекат се до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: