Начин на приготвяне
Когато времето е малко за приготвяне на вечерята, понякога се налага да се импровизира. Така е и с тези гювечета.
Нагласям си 6-те гювечета и във всяко на дъното разпределям доматеното пюре или лютеницата. Ползвам домашно приготвена и едно такова бурканче ми стига точно за 6-те гювечета.
Върху доматеното пюре/лютеницата/ слагам маслините /в зависимост от вкуса, аз сложих по 5 маслинки във всяко/, след което разпределих и сиренето.
За всяко гювече ползвам по 1 кренвирш, като го срязвам на две и всяко от двете парчета срязвам по дължина, така че да мога да сложа парче кашкавал. Слагам върху сиренето и парчетата кренвирш.
Най-отгоре чуквам по едно яйце и самото яйце поръсвам с шарена сол. За да не се получи сухо гювечето, поливам с доматения сок.
Заедно със слагането на гювечетата във фурната я включвам на 300 градуса, като след около 20 минути намалявам на 250 градуса.
Пекат се до готовност на яйцето.