Пуйка с какаов сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пуйка с какаов сос1 / 2
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-6
"Заинтригувахме ли ви? Непременно опитайте, наистина е вълшебно. И да не забравите да споделите рецептата"

Необходими Продукти

  • пуйка - около 1 и 1/2 кг
  • хляб - 2 филии
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 бр.
  • шунка - 150 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • сметана - 2 ч.ч. готварска
  • какао - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме пуйката. Накисваме хляба в малко вода (може и мляко), след което го изцеждаме.

В сгорещена мазнина задушаваме ситно нарязания лук. След това добавяме хляба, яйцата, шунката и чесъна, нарязан на ситно. Подправяме със сол и разбъркваме добре.

С така получената смес напълваме пуйката, зашиваме я и слагаме да се пече в тава с малко мазнина. От време на време обръщаме пуйката, за да може да се изпече от всички страни.

След като пуйката е готова, я изваждаме от тавичката. В същия съд добавяме виното и сметаната, която предварително е разбита с какаото. Оставяме соса да заври, докато остане наполовина. След това с него заливаме пуйката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: