Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювеч»Гювече с риба и сметана

Гювече с риба и сметана

ReniReni
Новак
36122
Гювече с риба и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Който е казал, че рибата не бива да се комбинира със сметана, да си гледа работата! Толкова вкусно нещо не сте опитвали"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе
  • кашкавал - 200 г
  • сметана - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • брашно
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се овкусява със сол, черен пипер, лимонов сок и си почива 1 час.

След това потапя в брашно и се пържи.

Разпределя се в гювечета. Покрива се с рендосан кашкавал, сметана и малко масло. Гювечетата се вкарват в студена фурна и тя се включва на 180 градуса.

Ястието се пече, докато кашкавалът се разтопи приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: