Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Картофи с Бекон и Сметана в Гювече

Картофи с Бекон и Сметана в Гювече

Картофи с Бекон и Сметана в Гювече
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • бекон - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите цели, в подсолена вода, до готовност. Извадете ги в чиния и изчакайте да изстинат. Обелете ги и нарежете на колелца.

Вземете гювечето и намажете дъното с мазнина (аз намазах с краве масло). Подредете ред картофи, ред бекон и ръснете малко кашкавал. Отново картофи, бекон и така до изчерпване на количеството. Завършете с бекон.

В купа разбийте яйцата. Сложете сметаната, солта и черния пипер. Разбъркайте и залейте картофите. Включете фурната и сложете тавата в студена фурна.

Изчакайте да загрее и намалете на 200 градуса. Запечете гювечетата до златисто, като пет минути преди да изключите, ръснете с малко кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: