Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба със сметана

Печена риба със сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печена риба със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Знаете ли защо Ефросия е Мастър Шеф? Ами опитайте от нейната печена риба със сметана и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • риба - около 500 г бяла риба
  • сметана - 1 опаковка от 250 г заквасена
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - 1/2 к.л.
  • лимони - няколко резена + лимонов сок
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете две големи филета от бяла риба, посолете ги, наръсете с черен пипер. Поставете ги в тава и ги залейте със сметаната, предварително объркана с наситнения копър.

Прибавете пресования чесън, отново черен пипер, малко сол, индийско орехче на вкус и разпределете бучки масло. Нахвърляйте няколко резена лимон, покрийте с фолио и сложете да се пече за около половин час в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Руми
Руми
Така направена рибата става уникална, трета година я правя!
06.12.2014 18:19
1
Покажи всички подкоментари
БориславЕкстра с филе Хек точно по рецеп
БориславЕкстра с филе Хек точно по рецеп
Екстра с филе Хек точно по рецептата
31.12.2013 13:20
1
Христина
Христина
Супер е! Правя я с пангасиус (отделям коремчетата) и заменям заквасената сметана с готварска. Лимон и лимонов сок добавям след приготвянето на рибата, защото в семейството не всички ги обичат.
01.02.2013 20:02
1
4