Начин на приготвяне
Тази рецепта е вдъхновена от едно ястие, което опитах наскоро в Португалия, с тази разлика, че там го правят с риба треска.
Разбира се, можете да използвате каквато риба вие предпочитате, а също така тя може да е сурова или пушена.
Сваряваме картофите и ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета. Нарязваме и рибата на ситно.
Смесваме картофите, рибата и сметаната, към която предварително сме добавили малко вода. Объркваме добре.
Овкусяваме с черен пипер, индийско орехче. Аз лично не добавям сол, тъй като такава има достатъчно и в рибата, и в кашкавала.
Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал или друго пушено твърдо сирене. Печем до запеканката златисто.