Начин на приготвяне
Каймата се изсипва в дълбока купа и към нея се добавят яйца. С ръка каймата се омачква хубаво да поеме яйцата. След това се добавят кимионът, чубрицата, черният пипер и лютият червен пипер.
Лютият пипер може да бъде и повече от супена лъжичка, зависи колко пикантно обичате.
Лукът се почиства от люспите и се настъргва на ренде или се нарязва на ситно. Леко се посолява. Отново се омесва каймата с ръка. Накрая се добавят водата и галетата.
Трябва са се получи смес, малко по-гъста от сместа за кекс. Каймата престоява около 10- 15 минути, да набъбне галетата. Олиото се налива в тиган и когато е вече силно загрято, със супена лъжичка се взема от каймата и в тигана се оформят малки шницели.
Когато се изпържат и от двете страни се изваждат върху домакинска хартия, да попие излишната мазнина.