Пикантни мини шницели

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Пикантни мини шницели
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Щипка настроение и 1 чаена лъжичка закачливост - това са тайните съставки за перфектните пикантни шницели"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се изсипва в дълбока купа и към нея се добавят яйца. С ръка каймата се омачква хубаво да поеме яйцата. След това се добавят кимионът, чубрицата, черният пипер и лютият червен пипер.

Лютият пипер може да бъде и повече от супена лъжичка, зависи колко пикантно обичате.

Лукът се почиства от люспите и се настъргва на ренде или се нарязва на ситно. Леко се посолява. Отново се омесва каймата с ръка. Накрая се добавят водата и галетата.

Трябва са се получи смес, малко по-гъста от сместа за кекс. Каймата престоява около 10- 15 минути, да набъбне галетата. Олиото се налива в тиган и когато е вече силно загрято, със супена лъжичка се взема от каймата и в тигана се оформят малки шницели.

Когато се изпържат и от двете страни се изваждат върху домакинска хартия, да попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: