Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Ирландски соден хляб

Ирландски соден хляб

MarianeMariane
Джедай
5611k
Ирландски соден хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бакпулвер
  • айран - 1 ч.ч. (1:1 кисело мляко с вода и 1 с.л. прясно мляко)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със содата, солта и захарта. Постепенно добавете айрана и олиото.

Сложете и предварително разбитото яйце.

Оставете полученото меко тесто за 30 минути, да си почине, направете няколко плитки разреза с нож и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянова
Стоянова
Соден хляб, без сода? В рецептата е бакпулвер?Има разлика между сода и бакпулвер.
20.04.2015 10:21
1