Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ирландски сладкиш

Ирландски сладкиш

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Ирландски сладкиш1 / 2
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12 парчета
"Като във всеки уважаващ себе си ирландски сладкиш и в този ще откриете порядъчно количество уиски"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 2 к.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат или бакпулвер
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • уиски - 1 винена чаша (150 мл)
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте пудрата захар с маслото на гладък и пухкав крем и добавете постепенно пресятото брашно със содата, солта, прясното мляко и уискито.

Добре разбийте сместа и я разбъркайте финално със стафидите. Сипете я в намазнена форма или тавичка и сложете да се изпече в умерено загряна фурна. Накрая проверете готовността с клечка за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Роси
Роси
кексът трябва да остане влажен и тежък, но чак суров - не. Увеличете бакпулвера или следващият път го печете на слаба фурна продължително време, може би в това е проблемът
18.04.2012 18:14
Анастасия
Анастасия
Спазих стриктно рецептата, но не се получи. Кексът въобще не се наду, изпече се отгоре и отдолу, но в средата си остана тесто????
18.04.2012 13:37