Пудинг по саксонски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пудинг по саксонски1 / 2
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4 порции
"Знаете, че германците никога не се шегуват със сериозните неща, като сладкарството например"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 к.ч.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме брашното, заедно с 1 с.л. пудра захар, солта и маслото. Към тази смес добавяме затопленото мляко и бъркаме, докато се получи гладко тесто.

Прехвърляме тестото в тенджера и го слагаме на огъня да заври. Бъркаме непрекъснато. Когато заври го махаме от огъня и продължаваме да бъркаме още около 4-5 мин. След това прибавяме предварително разбитите жълтъци с 1 с.л. пудра захар и ванилията.

Слагаме отново на огъня и при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. Сваляме тенджерата от огъня и изсипваме половината от сместа в намаслена форма. Другата половина смесваме с предварително разтопения шоколад и я изсипваме отгоре.

Варим на водна баня около 30 мин, а след това печем в умерена фурна за около 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: