Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме брашното, заедно с 1 с.л. пудра захар, солта и маслото. Към тази смес добавяме затопленото мляко и бъркаме, докато се получи гладко тесто.
Прехвърляме тестото в тенджера и го слагаме на огъня да заври. Бъркаме непрекъснато. Когато заври го махаме от огъня и продължаваме да бъркаме още около 4-5 мин. След това прибавяме предварително разбитите жълтъци с 1 с.л. пудра захар и ванилията.
Слагаме отново на огъня и при непрекъснато бъркане прибавяме разбитите на сняг белтъци. Сваляме тенджерата от огъня и изсипваме половината от сместа в намаслена форма. Другата половина смесваме с предварително разтопения шоколад и я изсипваме отгоре.
Варим на водна баня около 30 мин, а след това печем в умерена фурна за около 15 мин.