Начин на приготвяне
Смачкайте чесъна. Сварете три от картофите до готовност. Настържете пармезана, синьото сирене нарежете на кубчета. Настържете на едро ренде вече сварените картофи.
Настържете и суровите картофи. Прибавете индийското орехче, солта, пипера и едно яйце. Прибавете приготвените сирена, разбъркайте внимателно и изсипете във форма за пудинг.
Изпечете получената смес за 40 минути в предварително загрята на 180 градуса.
Към готовия пудинг може да приготвите вкусен сос. За целта смесваме: 100 г захар, 50 мл вода, 20 мл коняк, 3 жълтъка и 1 цяло яйце, лимоновата кора и ванилията. Получената смес се вари до сгъстяване и с нея се залива готовият пудинг.