Черен пудинг

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Черен пудинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кръв - 4 ч.ч. свинска, прясна
  • сол - 2 и 1/2 ч.л.
  • овесени ядки - 1 и 1/2 ч.ч. нарязани ситно
  • сланина - 2 ч.ч. ситно нарязана на кубчета (или говежда лой)
  • лук - 1 голяма глава жълт кромид, ситно нарязан
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 и 1/2 ч.л. прясно смлян
  • бахар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180-190 градуса и намазнете 2 еднакви продълговати йенски съда. Важно е съдовете да не са метални, за да не реагира металът с кръвта.

Разбъркайте кръвта с 1 ч.л. сол. Кипнете 2 и 1/2 ч.ч. вода и разбъркайте овесените ядки. Варете за около 15 минути, докато омекната и се образува каша, като разбърквате от време на време.

Прецедете кръвта през сито, за да се махнат съсиреците, в голяма купа и разбъркайте мазнината с лука, млякото, черния пипер, бахара и останалите 1 и 1/2 чаени лъжички сол. Сипете и готовата овесена каша и разбъркайте много добре.

Разпределете сместа в продълговатите форми и печете около 1 час до готовност. Готовият черен пудинг се охлажда и може да съхранява до 1 седмица в хладилник, покрит с прозрачно фолио.

Сместа може да се напълни и в черва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: