Сом на фурна със заливка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
865
300
410
1
06/02/2017
"Майсторско изпълнение в гювеч - ястие, с което да блеснете пред гостите си "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 224
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, измиваме я, отцеждаме и режем на парчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио и нареждаме в тава.

Заливаме с виното, покриваме и държим на студено 2 часа. През това време обръщаме рибата от двете страни.

Намазваме с олио глинен гювеч и поръсваме с препеченото брашно. Овалваме рибените парчета в брашното и ги редим в съда. Върху всяко парче поливаме с олио и виното в което сме държали рибата. Печем в силна фурна.

В купа разбиваме жълтъците, разреждаме със соса от гювеча, прибавяме ситно нарязания магданоз и сока от изцедения лимон и заливаме ястието.

Отново поставяме гювеча във фурната, печем още десетина минути.

След изваждането от фурната подправяме с пресования чесън.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар