Начин на приготвяне
Почистваме рибата, измиваме я, отцеждаме и режем на парчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио и нареждаме в тава.
Заливаме с виното, покриваме и държим на студено 2 часа. През това време обръщаме рибата от двете страни.
Намазваме с олио глинен гювеч и поръсваме с препеченото брашно. Овалваме рибените парчета в брашното и ги редим в съда. Върху всяко парче поливаме с олио и виното в което сме държали рибата. Печем в силна фурна.
В купа разбиваме жълтъците, разреждаме със соса от гювеча, прибавяме ситно нарязания магданоз и сока от изцедения лимон и заливаме ястието.
Отново поставяме гювеча във фурната, печем още десетина минути.
След изваждането от фурната подправяме с пресования чесън.