Начин на приготвяне
В купа смесвате сухите съставки без захарта. С миксер разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяте на етапи от сухата смес.
Сипвате сместа в тава 26 см постлана с хартия за печене.
Печете блата до готовност на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Изпечения блат обръщате в подходяща чиния и премахвате хартията. Разделяте ги на две части по хоризонтала и оставяте да се охладят напълно.
През това време с миксер разбивате течната сметана.
Към нея добавяте и заквасената сметана, пудрата захар и ванилията, смесвате добре с помощта на шпатула.
Сглобявате сладкиша, като щедро мажете с крем, отгоре поръсвате със счукан крокан.
Сладкишът Негърска булка е много вкусен.