Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Бърз и лесен ябълков сладкиш

Бърз и лесен ябълков сладкиш

TonisitaTonisita
Новак
337
Бърз и лесен ябълков сладкиш1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Време е за един много лесен и сочен ябълков сладкиш с нежен аромат на ванилия и канела"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. (разтопено)
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 гр.)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ябълки - 4 - 5(може и 6, ако искате да има повече плод)
  • ванилия
  • За украса
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта докато стане пухкава смес. Постепенно се прибавят олиото и разтопеното масло, канелата, ванилията, бакпулувера и брашното.

По желание може да добавите и ромова есенция. Ябълките се прибавят последни. Получава се много гъста смес.

Тестото се изсипва в намаслена и поръсена с малко брашно тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Накрая поръсвате готовия ябълков сладкиш с пудра захар.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за ябълков кекс, сочен ябълков пай или този ябълков щрудел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
520
47
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! Стана супер! Тестото наистина стана доста гъсто и лепкаво, но след изпичане стана много въздушен сладкиш.
05.11.2023 18:36
Анонимен
Анонимен
Ябълките са по-скоро 3 и брашното съвсем не е 2 чаши, но иначе хубава рецепта, аз добавям и орехи.
31.10.2023 15:41
2
2
Анонимен
Анонимен
Стана страхотен сладкиш!Благодаря за рецептата!
13.08.2023 15:05
2
Анонимен
Анонимен
Уникална рецепта! И най-важното - наистина лесна и бърза!
14.11.2022 10:23
1
Анонимен
Анонимен
И аз го приготвих днес. Стана страхотен.
09.11.2022 21:37
Анонимен
Анонимен
koga shte mi napravi takuv keks Polina ?
06.10.2022 20:56
Анонимен
Анонимен
Няколко пъти го правих - всеки път става страхотен! Благодаря за рецептата!
12.09.2022 18:01
1
Анонимен
Анонимен
Най-хубавият ябълков сладкиш, който съм правила досега! Поздравления и благодарности за сполучливата рецепта! Със сигурност пак ще си направя.
03.12.2021 21:25
2
Мария Жекова
Мария Жекова
Страхотен сладкиш!Записвам си я веднага. ?
19.11.2020 20:53
1
maria
maria
Страхотен стана! Рецептата отива в любимите на семейството, благодаря :)
23.01.2020 13:21
1
Мира
Мира
Здравейте! Сладкиша стана много много вкусен
21.11.2018 13:38
Niya Solarova
Niya Solarova
Благодаря за рецептата. А с допълнение с гъсто кисело мляко е върха!
10.11.2017 14:36
1
Tonisita
Tonisita
Извинявам се за неточностите по рецептата. Ябълките се нарязват на дребни кубчета, а относно захарта: Въпрос и на вкус е степента на сладост, аз съм използвала и 2/3 ч.ч. захар. Сместа трябва да е МНОГО гъста и лепкава.
14.03.2016 12:25
6
3
Меги
Меги
Глупав ти е въпроса Мария,пълно безхаберие относно готвенето.И да не е описано в рецептата в какъв вид трябва да бъдат ябълките,близко е до акъла ,че трябва или да са настъргани или нарязани на кубчета.Пък ти ако искаш цели ги сложи-как ви търпят мъжете ви толкова кухи направо се чудя.
08.01.2015 20:24
37
26
1
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Тонисита,ябълките цели ли ги слагате и как ги подреждате

Извинявам се на читетелите за въпроса който задавам на Тонисита,но описанието на тази рецепта е меко казано е "глупаво"
08.01.2015 05:50
5
14
Христина
Христина
Супер стана!
18.09.2014 10:15
1
1
julya
julya
Благодаря за рецептата.Сладкиша стана прекрасен във всяко едно отношение.
17.11.2013 14:53
1
Светослав
Светослав
За първи път правя сладкиш! Стана страхотно, ако следвате рецептата се получава супер! Аз сложих само една ябълка, но тя беше огромна. Благодаря за лесната и хубава рецепта :)
15.11.2013 18:21
4
Любенова
Любенова
Кошмарен сладкиш. Тестото беше толкова гъсто все едно искаш да правиш курабийки, нямаше как да се смеси с ябълките. Наложи се да се добави чаша кисело мляко, за да заприлича поне малко на тесто за сладкиш. На всичкото отгоре захарта спрямо рецептата е прекалено много...
04.11.2013 16:56
3
11
Валентина
Валентина
Прекрасен става сладкиша по тази рецепта. Браво!
05.10.2013 18:41
7
1
Покажи всички подкоментари