Начин на приготвяне
Изварата, натрошеното сирене, киселото мляко, кашкавала и чубрицата смесете в дълбока купа. Добавете разбитото яйце и зехтина.
Ако използвате масло, го добавете след като се е размекнало на стайна температура, за да се разбие добре. Разбъркайте всичко, но не прекалено интензивно, за да се усещат бучките сирене и структурата на изварата.
Сместа се разпределя с лъжица (защото е с малко течна консистенция), но не се притеснявайте - излишната течност ще се адсорбира от филийките, така че ще се получат сочни сандвичи с препечена коричка.
Поставете филийките във фурната (или в принцесник) и я включете на 180 градуса на вентилатор, на срадна решетка.
Сандвичите ще са готови след 10-15 мин., след като коричката им стане на приятно златисто-кафяви и бели петна, затова вкъщи ги наричаме Далматинци.
Сервирайте принцесите топли с чаша айран.
Принцесите Далматинец с извара са много вкусни!