Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Тиганички с извара и бекон

Тиганички с извара и бекон

Тиганички с извара и бекон
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Една по-нетрадиционна рецепта за тиганички, която ще ви допадне, ако обичате да си хапвате беконче."

Необходими Продукти

  • сладка царевица - 340 г консерва
  • зелен лук - 6 стръка
  • люти чушки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 200 г
  • пълнозърнесто брашно - 150 г с набухвател
  • мляко - 50 мл нискомаслено
  • зехтин
  • пушен бекон - 4 ленти шарен
  • банани - 2 малки
  • сос табаско - по желание
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се изсипва в голяма купа заедно с течността. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Лютата чушка се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Добавят се в купата. Чукват се яйцата. Добавят се изварата и пълнозърнестото брашно.

Разбива се, като постепенно се добавя прясното мляко до получаване на гъста смес. Подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се. Загрява се голям тиган с незалепващо дъно на умерена температура.

Леко се намазнява. Слага се едната лентичка бекон. Запържва се, докато започне да отпуска мазнина. С нея се намазва целия тиган. Когато се запържи, се обръща от другата страна.

В единия край на тигана се слагат два малки черпака от сместа за тиганичките и се правят две палачинки, като се заравняват отгоре.

Един от бананите се нарязва на 4 парчета под ъгъл. Сложете ги в тигана, докато се карамелизират. Когато станат златисти от едната страна, се обръщат от другата.

Когато пълнозърнестите тиганички станат златисти, и те се обръщат от другата страна.

Температурата на котлона се съобразява, така че всички продукти да са готови едновременно.

В чиния се слагат тиганички, като отгоре се слагат карамелизирания банан и бекона.

Първата порция е готова. Заемете се със втората. Тиганичките с извара и бекон се сервират с табаско, което може да се добави по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: