Начин на приготвяне
Слагаме в малък съд сол, черен пипер, кимион и чубрица. Объркваме всички подправки, взимаме пържолите и една по една овкусяваме. След това ги слагаме в хладилника за 1 час.
Нарязваме лука и го задушаваме в мазнина, след това добавяме бекона, нарязан на малки кубчета.
Морковите и киселите краставички се нарязват на малки парчета. Смесваме всички продукти за плънката и разбъркваме.
Върху всяка пържола слагаме лъжица от плънката, по едно парченце сирене Чедар и по-малко от топеното.
Завиваме на руло и завързваме с конец свинските руладини. След като са готови всички руладини, се нареждат в намазана с олио тавичка.
Покриваме с фолио и печем в умерена фурна, загрята на 220 °C. Печем на силно за 10тина минути, след това намаляваме на 170 °C и печем още 50 минути или до готовнот.
Когато са готови, махаме фолиото и запичаме за кратко.
Сервираме сочни свински рулца с печени картофи или с гарнитура по ваш избор.
Коментари