Сочни свински пържоли

mladenkamladenka
Новак
627
Сочни свински пържоли
Снимка: Анонимен
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Пригответе най-сочните пържоли с наша помощ!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • олио - 20 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 2 ч.л.
  • сос - 3 - 4 с.л. уни
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки (на прах)
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, соевият сос, медът, уни сосът, горчицата и черният пипер се разбъркват до получаването на еднородна смес. Към нея се прибавят нарязаната на кръгчета чушка, пасираният чесън, ако е на скилидки и едро накъсаният магданоз.

Месото се нарязва на пържоли (аз лично не ги начуквам) и една по една се прибавят към готовия сос. След като всички са потопени в соса, се разбъркват добре така, че да са напълно покрити.

Оставят се да престоят в хладилник за не по-малко от 2-3 часа. Пекат се на скара плот (може да се пекат и на тиган с незалепващо покритие) за по 5-8 мин. от всяка страна, но това зависи все пак и от различните вкусове на всеки.

Сервирайки ги с избрана от вас гарнитура, се поръсват с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
47
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petar Yorgov
Petar Yorgov
Направете рецепта за Жулиян по пикински
03.08.2016 14:52
3
1
Деси Маринова
Деси Маринова
Ще ги пробвам още утре.
08.01.2016 22:15
1
Надежда Кирилова
Надежда Кирилова
Станаха невероятно вкусни
09.03.2015 13:46
1
3
Митко Димитров
Митко Димитров
Това трябва да се пробва на всяка цена.
04.12.2013 10:34
2
Диана Георгиева
Диана Георгиева
Станаха разкошни.благодарим за рецептата
30.07.2013 13:22
1
1
mladenka
mladenka
уни сосът може да бъде заместен със светъл соев сос, но по магазините има и си пише точно уни сос за лесно приготвяне на маринати за месо.
14.11.2012 17:49
1
1
Шсхь
Шсхь
Може ли малко по-подробно какъв е този уни сос и може ли ебз него?
14.11.2012 11:45
2
1
Даниела Полякова
Даниела Полякова
Пробвахме го и у дома страшно го харесаха
07.11.2012 17:57
1