Начин на приготвяне
Направете индианово тесто от продуктите. Разделете белтъците от жълтъците в две отделни купи и сложете една трета от захарта в жълтъците, а другата я отделете настрана.
Разбийте белтъците до плътен сняг на ниска скорост, като постепенно увеличавате скоростта. Когато се получи плътен и пухкав сняг добавете захарта на порции при непрекъснато разбиване до плътен сняг и разтопяването на захарта. Разбийте жълтъците с една трета от захарта до крем и разтопяването на захарта.
Добавете жълтъците към белтъците и разбъркайте внимателно отдолу нагоре с плавни движения. Добавете пресятото брашно и отново разбъркайте до еднородна смес.
Формирайте малки или средни кръгли основи с пош върху подготвени тави с хартия за печене и поръсете с брашно. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.
Пригответе сиропа като загреете водата и захарта до кипване и добавите глюкозата и след 5 минути дръпнете от котлона. Охладете и ароматизирайте с ванилия.
Отделете изпечените основи от хартията и ги оставете да се охладят.
Пригответе крема като смесите млякото със прах Дания и разбъркате хубаво, след което добавете сметаната и разбийте с миксер до плътен, гъст, еднороден крем.
Подредете основите, така че едната да е надолу, другата нагоре и тази, която ще е отдолу да е по-голяма. Изрежете излишното, за да станат равни и да не се люлеят.
Сиропирайте за кратко основите, които са по малки и ще бъдат отгоре. Напълнете пош и шприц с крема и нанесете крем върху несиропираните основи (тези, които ще са отдолу), затворете с горната сиропирана основа.
Пригответе глазурата като разтопите шоколадовия кувертюр на водна баня и добавите олиото при непрекъснато разбъркване до усвояването му и получаване на гланцова глазура.
Потопете само горната, сиропирана част на основите в шоколадовата глазура и изцедете хубаво, така че да не изтече шоколад надолу по основата. Направете всички и изчакайте да стегне шоколадът.
С шоколадовия корнет (може да добавите от глазурата) направете кръгове като охлюв върху стегналите основи. Шприцовайте роза отгоре и направете топче с шоколадов корнет и оставете да стегне. Получава се като цвете.