Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Индиани със сметана

Индиани със сметана

teodorateodora
Новак
2110923
Индиани със сметана
Снимка: teodora
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
11-12
"Занимавка са, но усилията си струват - всички ще ги харесат и то много"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 140 г
  • брашно - 160 г
  • за сиропа
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • глюкоза - 20 г
  • ванилия
  • за крема
  • сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • прах - 200 г Дания или друг
  • за шоколадовата глазура
  • шоколадов кувертюр - 250 г
  • олио - 60 мл
  • за украса
  • шоколад - корнет
  • розички - от крема
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете индианово тесто от продуктите. Разделете белтъците от жълтъците в две отделни купи и сложете една трета от захарта в жълтъците, а другата я отделете настрана.

Разбийте белтъците до плътен сняг на ниска скорост, като постепенно увеличавате скоростта. Когато се получи плътен и пухкав сняг добавете захарта на порции при непрекъснато разбиване до плътен сняг и разтопяването на захарта. Разбийте жълтъците с една трета от захарта до крем и разтопяването на захарта.

Добавете жълтъците към белтъците и разбъркайте внимателно отдолу нагоре с плавни движения. Добавете пресятото брашно и отново разбъркайте до еднородна смес.

Формирайте малки или средни кръгли основи с пош върху подготвени тави с хартия за печене и поръсете с брашно. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.

Пригответе сиропа като загреете водата и захарта до кипване и добавите глюкозата и след 5 минути дръпнете от котлона. Охладете и ароматизирайте с ванилия.

Отделете изпечените основи от хартията и ги оставете да се охладят.

Пригответе крема като смесите млякото със прах Дания и разбъркате хубаво, след което добавете сметаната и разбийте с миксер до плътен, гъст, еднороден крем.

Подредете основите, така че едната да е надолу, другата нагоре и тази, която ще е отдолу да е по-голяма. Изрежете излишното, за да станат равни и да не се люлеят.

Сиропирайте за кратко основите, които са по малки и ще бъдат отгоре. Напълнете пош и шприц с крема и нанесете крем върху несиропираните основи (тези, които ще са отдолу), затворете с горната сиропирана основа.

Пригответе глазурата като разтопите шоколадовия кувертюр на водна баня и добавите олиото при непрекъснато разбъркване до усвояването му и получаване на гланцова глазура.

Потопете само горната, сиропирана част на основите в шоколадовата глазура и изцедете хубаво, така че да не изтече шоколад надолу по основата. Направете всички и изчакайте да стегне шоколадът.

С шоколадовия корнет (може да добавите от глазурата) направете кръгове като охлюв върху стегналите основи. Шприцовайте роза отгоре и направете топче с шоколадов корнет и оставете да стегне. Получава се като цвете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: