Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Соленки със сметана и яйца

Соленки със сметана и яйца

VecaVeca
Мастър Шеф
296652k351
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Соленки със сметана и яйца
Снимка: Veca
1 / 4
05/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Според неписано кулинарно правило, с такива соленки бирата трябва да е добре охладена"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 250 мл., хладко
  • мая - 40 гр., прясна
  • сол - 1 лъжичка
  • свинска мас - 40 гр.
  • заквасена сметана - 60 гр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • маргарин - 250 гр.
  • брашно - 750 гр.
  • за намазване и поръсване
  • белтъци - 1 бр.
  • сусам - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соленки със сметана и яйца като от едно време.

За тестото: В малко хладко мляко разтворете маята, захар, 1 лъжица брашно и оставете на страна за 10 минути.

През това време разбийте маргарина с миксера, добавете свинската мас, сметаната, жълтъците, белтъците, посолете и разбийте добре всичко. Добавете шупналата мая и постепенно добавете брашно, замесете тесто.

Вземайте по малко от сместа и оформяйте соленките. Подредете ги върху тава с хартия за печене на дъното. Намажете с разбития белтък отгоре и поръсете със сусам.

Печете соленките със сусам на 200 градуса 20 минути.

Останалото тесто омесете отново и разточете като правоъгълник. Нарежете на лентички с желана дебелина, подредете в тава получените соленки, намажете с белтък и сусам и отново печете на 200 градуса, 20 минути.

Готовите соленки с яйца оставете да се охладят и консумирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: