Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с майонеза и пармезан върху канапе от спанак

Пилешко филе с майонеза и пармезан върху канапе от спанак

Пилешко филе с майонеза и пармезан върху канапе от спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"На пилешко, което се топи в устата, калориите не се броят - кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • яйца - 8 бр.
  • спанак - 1 пакет
  • пармезан
  • майонеза - 1 кутия
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филенца се нарязват на хапки, овалват се в майонеза и след това в пармезан.

Овкусените пилешки филенца се нареждат в тава върху хартия за печене. Слагат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.

Ситно нарязаният спанак се слага на котлона в тенджера с малко масло да се задуши, докато се изпари водата (за около 15 мин.).

Изпържват се яйцата на очи.

След като всичко е готово, в чинията първо се слага канапе от задушен спанак и върху него се нареждат пилешките филенца и яйцата. Поръсва се с малко червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: