Начин на приготвяне
Обелих и сварих около 1.5 кг картофи с 2 моркова. Всичко е нарязано на ситно, за да се свари бързо в подсолена вода. Отделих няколко еднакви картофа и ги нарязах на максимално тънки кръгчета, но по дължината на картофа.
Използвах ги да постеля страните и дъното на тавичката, в която си пекох вкусотията, като застъпвах всяко едно със следващото. След като се свариха ги намачках на пюре.
Накълцах на ситно около 400 г спанак и една малка глава лук, запържих ги и ги сложих при сместта. Оставих всичко да изстине, докато подготвям пилешкото.
Нарязах една пеперуда на ситни хапчици, запържих ги, като използвах същия тиган, в който приготвих спанака. Оставих ги да добият хубав златист цвят. Добадих им само черен пипер и лъжица соев сос, само за финес.
Към изстиналата картофена плънка сложих 2 яйца, 100 г настърган кашкавал и още толкова настъргано сирене. Обърках всичко добре и изсипах върху наредените картофки, като внимавах на борда, защото лесно падат.
Правих всичко в тава с размер 24 см. Всъщност сложих първо по краищата, за да избегна това и след това разпределих останалото. Загладих хубаво и наредих отгоре пилешките хапки. Поръсих с мащерка и риган.
В Нутрибулета си смелих няколко парченца сухар. Идеята ми беше да станат на трохи, но той е толкова силен, че ми ги направи на галета. Поръсих с тях хапките, тъкмо попиха мазнината от пилешкото и ги бутнах във загрятата на 200 градуса фурна. На 15 -та минута започнаха да се зачервяват отгоре, затова оставих да се пече на долен реотан, докато крайчетата на картофите се зачервиха.
Стана нещо разкошно. Нямаше кой да изчака да поизстине, за да извадя цялата вкусотия да ви я покажа, че щеше да се разпадне. Затова се задоволете с парченце.
Да ви е сладко!