Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зимно македонско ястие на фурна

Зимно македонско ястие на фурна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Зимно македонско ястие на фурна1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4 порции

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • готово тесто - 1 кг
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на хапки. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги оставяме настрани.

От готовото тесто правим 4 питки, които оформяме с големината на десертна чиния. Поставяме ги в предварително намаслена тавичка.

След това с пръст правим вдлъбнатини по периферията на питките. Намазваме ги с предварително разбитото брашно с водата.

Разделяме месото на 4 части и го слагаме във вдлъбнатините на питките.

Намазваме с разтопеното масло и печем в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: