Начин на приготвяне
Разтопете натрошения шоколад с маслото и кондензираното мляко на водна баня. Добавете сладкото от арония, 1-2 с.л. натрошени ситно ядки, портокаловата кора, ванилията, малко черен пипер или чили, ако обичате люто. Щом свалите от котлона, добавете и ликьора. Така приготвения шоколад се слага в съд за фондю.
Плодовете може да набучете на шишчета. В купички разпределете смлени ядки, кокосови стърготини. В чинии поднесете плодовете, бисквитите и сладките, нарязан на парчета кекс.
Наредете фондюто с шоколад на масата, около него чиниите с плодове, ядки и сладкиши. Отделно поднесете и дървени шишчета. В шоколадовата смес може да добавите всичко, което пожелаете. Поканете гостите си на фондю с шоколад и чаша пенливо вино.
Коментари